Onze zorgverlening

Dank u wel dat u heeft gekozen voor Huisartsenpraktijk Schubertplein. We zijn hier om een goede gezondheidszorg te bieden voor u en uw hele gezin. Daarom kunnen wij u en uw familie tegemoet komen in al uw zorgbehoeften. Wij hopen dat u op onze website veel relevante en nuttige informatie zult aantreffen. We besteden veel aandacht aan de kwaliteit van onze dienstverlening.

Huisartsenpraktijk Schubertplein biedt een reeks uitgebreide diensten voor de eerstelijnsgezondheidszorg. Doorwerth en omgeving heeft ongeveer 30% inwoners van boven de 65 jaar; dat maakt dat we veel ervaring hebben met chronische zorgvraagstukken zoals diabetes , longziekten , hart- en vaatziekten, ouderenzorg, polyfarmacie en palliatieve zorg.

Om aan de steeds grotere zorgvraag te kunnen voldoen beschikt onze praktijk over een praktijkmanager en praktijkondersteuners voor Ouderenzorg, CVRM, Longziekten en Geestelijke Gezondheidszorg

Ook voor de diagnostiek hebben we het nodige in huis. Diverse bloeddrukmeters onder andere een 24-uurs,een 30-minuten bloeddrukmeter, een Dopplermeter om de doorbloeding van de benen te meten, spirometrie om de longfunctie te meten, elektrocardiografie (ECG), echoapparaat en chirurgische instrumenten. Bovendien zijn we in bezit van een automatische externe defibrillator (AED).

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zijn we altijd bezig ons te vernieuwen en verbeteringen aan te brengen. Ook daarom hebben we het kwaliteitskeurmerk NHG-praktijkaccreditatie® en zijn we een opleidingspraktijk voor huisartsen en doktersassistentes. Bovendien werken we mee aan wetenschappelijk onderzoeken. 

Er blijven altijd zaken die nog beter kunnen en we staan open voor goede suggesties. Ook als er iets mis gaat horen we dat graag; tenslotte kunnen wij daar van leren. Intern hebben we ook een Veilig Incident Melden protocol. Opdat we laagdrempelig zaken intern melden en bespreken. Opdat er steeds verbetering kan worden aangebracht in ons werk. Daar sluit onze klachtenfunctionaris heel goed bij aan.

Steeds meer taken komen op de schouders van de huisartsen. Er moet dure zorg van de tweede lijn naar de eerste lijn en wij willen dat graag op ons nemen. Helaas maken overheid en zorgverzekeraar het ons niet gemakkelijk door ons het bijbehorende budget te onthouden. Zo zal er altijd een spanningsveld zijn van wat we aan zorg kunnen aanbieden. Inzet van extra personeel in onze praktijk wordt niet voldoende gehonoreerd zodat we altijd de grenzen van inzet opzoeken van wat wij ons kunnen veroorloven.

Ook de praktijkruimte beperkt ons in de mogelijkheden. Ook daarom hebben we onlangs onze praktijk uitgebreid door te verbouwen. De praktijk is najaar 2017 van ongeveer 175 m² naar 400 m² gegaan. Boven zijn acht (spreek-)kamers gemaakt waar ook andere disciplines werken. Onder andere diëtiste, afvalcoach (orthomoleculair geschoold) psychologen en complementaire geneeswijze zoals acupunctuur, Verder hebben we elektrische deuren zodat de praktijk ook met rollator en rolstoel beter bereikbaar is. Voor de bovenverdieping is er ook een lift.

Onze praktijk is een opleidingspraktijk
Wij leiden huisartsen op en ook doktersassistentes. Waarom opleider: jonge collega’s klaarstomen voor de echte praktijk is inspirerend, confronterend, leerzaam, zinvol en grensverleggend.

Als huisarts en als assistente is opleiden een stimulans zelf goed bij te blijven en kritisch naar jezelf te kijken. Het doorbreekt de dagelijkse routine en het solistisch werken. Je deelt niet alleen kennis en ervaring, maar ook de zorgen om een patiënt. Nog een pluspunt is dat een opleider actief kan bijdragen aan de ontwikkeling van het huisartsenvak, door de discussie aan te gaan met aios en collega-opleiders. Bovendien krijg je als opleider de kans je kennis, vaardigheden en didactische kwaliteiten te vergroten. Het is dan ook niet voor niets dat huisartsen die ook opleiden, het meest tevreden zijn over hun werk!

U, als patiënt, kunt dus te maken krijgen met jonge collega´s in de praktijk. Zij zijn al arts en volgen de specialisatie tot huisarts. Belangrijk om te weten is dat alle medische vragen en problemen elke dag met de vaste huisartsen worden overlegd. Zo nodig wordt de vaste huisarts er tijdens het spreekuur al bij gevraagd. Bovendien worden er soms opnames gemaakt om hiervan te leren. Deze worden uiteraard alleen gemaakt na uw toestemming en vertrouwelijk behandeld. Na gebruik worden de beelden vernietigd. Soms kan er gevraagd worden deze beelden te bekijken in het opleidingsinstituut ter beoordeling of bespreking van de consultvoering. Ook dat kan alleen met uw toestemming. Dit kan ook bij de opleider (A.B. Visser) voorkomen.

 

Belangrijke zaken

Bel tussen 08.00 en 12.30 uur naar 026 – 334 13 41 en Toets 2 | Afspraak maken 

Via onze Online Afspraak planner.

of maak een afspraak via (mijn gezondheidsnet)

Huisartsenpost Arnhem-Noord

Wanneer belt u de huisartsenpost?

Alleen als u dringend een huisarts nodig heeft op werkdagen tussen 17.00 uur ’s middags en 08.00 uur ’s ochtends, in het weekend en op feestdagen gedurende 24 uur, belt u de huisartsenpost.

Huisartsenpost Arnhem-Noord
Voor spoed 0900 – 1598 (of 026 – 389 96 96)

Locatie
Wagnerlaan 55, 6815 AG Arnhem
Ingang spoedeisende hulp.

Hier kunt u online een herhaalrecept aanvragen.

Het veiligst is via MijnGezondheid.net

Een herhaalrecept kunt u ook telefonisch aanvragen.
1. Bel : 026 – 334 13 41
2. Toets 3 herhaalrecepten.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Onze praktijk staat open voor nieuwe patiënten in Doorwerth, Heveadorp, Wolfheze en Oosterbeek. 

Contactgegevens

HAP Schubertplein
Schubertplein 1
6865 EM Doorwerth
praktijk@schubertplein.com